Skilling valutahandel
HEM HANDLA VALUTA AKTIER VS VALUTOR VALUTAMÄKLARE VARFÖR VALUTAHANDEL? INSTRUMENT VANLIGA FRÅGOR VALUTAKODER
Disclaimer: Ditt kapital riskeras vid handel. Valutahandel i form av CFD-handel, med eller utan belåning kan utgöra en betydande risk och det passar inte alla investerare att handla valuta.
 

eToro, från 100 USD

Handla valuta online. Börja gratis
med 100 USD insättning.

www.eToro.com eToro Valutahandel


CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 81% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.

 

AvaTrade ger $1200 bonus

Gratis demokonton med $100,000 och dagliga marknadsanalyser.

www.AvaTrade.com AvaTrade Valuta Handel


CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 71% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.

 

Skilling, svensk handel

Hos svenskgrundade Skilling kommer man igång smidigt med BankID från 100 EUR.
www.Skilling.com Skilling valuta handel


CFD är komplexa instrument och har en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 82% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den stora risken att förlora dina pengar.

 

Vilse bland orden?

Låt oss klargöra instrument, taktik, valutakoder och terminologi för handel med valuta. Läs mer om >>vanliga begrepp på valutamarknaden

 

Aktier vs valutor

Hur stor skillnad är det egenligen mellan aktiehandel och valutahandel? Här går vi igenom skillnaderna mellan hur du handlar aktier och valutor.

Likheter och skillnader?

Det kan vara en väsentlig skillnad mellan aktiehandel och valutahandel när man tittar på vissa parametrar, medan dessa två handelsformer är väldigt likartade när man tittar på andra faktorer. Nedan följer en enkel jämförelse mellan handel med aktier och handel med valutor, där endast de väsentligaste skillnaderna tas upp.

Fördelar med valutahandel

24-timmars marknad
Valutamarknaden är en dygnet runt marknad, öppen från måndag morgon i Sydney, till fredagens stängning i New York. Med andra ord, du kan handla med valutor innan du går till jobbet, mitt på dagen, eller sent på natten. Bestäm själv över när du ska exekutera dina orders.

Tips: Sätt ut stop-loss nivåer när du inte är vid datorn, så slipper du tänka på hur marknaden rör sig.

Högre likviditet och markandseffektivitet
Handelsvolymerna på valutamarkanden kan vara mellan 50-100 gånger större än för NYSE. Att markanden alltid är öppen på vardagar gör att det finns goda förutsättningar att hitta valutahandlare och market makers som är redo att både köpa och sälja till rimliga markandspriser. Aktier är normalt mycket mer känsliga för fallande likviditet. Har du handlat på Nya Marknaden så kanske du vet hur kul det är att sitta med 1000-tals aktier som ingen vill köpa till rimliga priser på flera dagar. Detta händer inte på valutamarkanden.

Tips: Handla med de större valutorna som EURO/USD och GBP/USD om du vill ha högsta möjliga likviditet.

Volatilitet
De höga volymerna som karakteriserar valutamarkanden, kombinerat med färre instrument och investerare med flera olika handelshorisonter ger en hög intradagsvolatilitet.

Tips: Som day trader kan du utnyttja detta faktum, t. ex genom att handla när olika marknadscentrum öppnar.

Låg spread
Med valutahandel så har du en mycket lägre spread än vad som är möjligt vid aktiehandel. Konkurrensen på markanden har tvingat fram väldigt låga spreads även för privatpersoner som handlar med mindre summor.

Belåningsmöjligheter
Flera valutamäklare erbjuder belåningsmöjligheter för upp till 400 gånger insatt kapital. Sätter du in 2500 kr, så har du med en belåning på 400 gånger alltså tillgång till en miljon kr. Vid maximal belåning enligt exemplet ovan krävs dock att du alltid har minst 2500 kr på kontot i säkerhet. Förlorar du pengar och kommer under denna nivå, så likvideras dina positioner. Belåning kan vara ett bra sätt för investerare med att utnyttja även mindre prisrörelser.

Tips: Belåna bara måttligt, ju mindre desto bättre. Se till att alltid ha stop-loss nivåer utsatta. På detta vis riskerar du inte hela ditt insatta kapital.

Vinstmöjligheter oavsett marknadsriktning
Per defintion är en investerare som är lång i en valuta samtidigt kort i en annan valuta. Om valutatraders spekulerar i att en valuta ska depricera så ska den valutan säljas kort, medan man går lång i en annan valuta.

Inga kommissioner eller transaktionskostnader
När du handlar valuta slipper du normalt både kommission och transaktionsavgifter utanför spreaden som alltid finns. Detta är i klar motsats till aktie- och optionsmarknaden där kommissioner och transaktionsavgifter ofta äter upp 50-700 kr i tillägg till skillnaden i spread. Många valutakurser rör sig väsentligt varje dag, med goda möjligheter att tjäna pengar.

Tips: Även om det inte finns några kommissioner eller transaktionskostnader, så se till att handla försiktigt innan du blivit duktig på valutatrading.